Sposób przygotowania

jajka ubijamy z cukrem w całości gdy podwoją swoją objętosć dodajemy przesianą mąkę i proszek ciasto delikatnie mieszamy i dzielimy na dwie części jedna cześc wylewamy do wysmarowanej formy a do drugiej dodajemy kakao i mieszamy. wylewamy do formy i pieczemy biszkopt kakowy. Nastepnie mielimy drobno orzechy. Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i znów ubijamy nastepnie dodajemy po jednym żółtku i znów ucieramy gdy masa będzie gotowa dodajemy mąkę i orzechy delikatnie mieszamy przelewamy do formy i pieczemy. W tym czasie gotujemy budyń wg przepisu i studzimy. Galaretke rozpuszczamy w 1 l wody i pozostawiamy do stężenia dodajemy do niej odsączone owoce i mieszamy. Ucieramy masło na puch dodajemy ostudzony budyń i miszamy mase dzielimy na dwie części do jednej dodajemy rozpuszczoną czekoladę w kąpieli wodnej i miksujemy.

Przełożenie:
biszkopt jasny
galaretka z ananasami
biszkopt orzechowy
masa czekoladowa
masa budyniowa
biszkopt kakaowy
dekoracja

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    na pewno warte skosztowania...
  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    super pychotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !