Sposób przygotowania

koper oczyścić pod bieżącą zimną wodą osuszyć i posiekać na kawałki włożyć do garnka i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie z cukrem i cytryną.Cebulę obrać posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę i utrzeć z solą.Pomidory umyć pokroić w kostkę,na patelni rozgrzać masło wrzucić cebulę z czosnkiem i zeszklić dodać pomidory i posiekany tymianek doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać i chwilę dusić.Całość wylać do naczynia żaroodpornego wyrównać i ułożyć koper włoski oraz plastry sera żółtego oprószyć pieprzem i zapiec w temp.200st.ok.20min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo smakuje mi koper włoski, szkoda że tak ciężko go dostać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !