Sposób przygotowania

Do mąki dodać cukier, kakao, proszek do pieczenia i pokrojoną w kostkę margarynę. Wszystko wymieszać siekając nożem. Dodać żółtka, zagnieść ciasto i odłożyć do lodówki.
Gdyby ciasto było zbyt suche można w trakcie zagniatania dodać śmietanę.

Do miski wybić jajka dodać cukier i zmiksować na puszystą masę. Dodać ser, mleko, dowolny aromat i kaszę mannę. Wszystko zmiksować i podzielić na połowy.

Do jednej części dodać budyń jasny np waniliowy a do drugiej czekoladowy. Wymieszać każdą część osobno. Żeby czekoladowa część sera była bardziej wyrazista można dodać trochę kakao.

Dużą blaszkę natłuścić i rozkruszyć palcami na nią 2/3 ciasta.

Wylać najpierw jedną masę serową, a potem drugą.
Widelcem fantazyjnie zmieszać obie masy.
Sernik będzie w prążki.

Na wierzch masy serowej rozkruszyć pozostałe ciasto.

Piec ok 60 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !