Sposób przygotowania

białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę dodać żółtka i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać wylać do tortownicy i upiec w temp.180st.ok.20min.wystudzić.Żelatynę(6 łyżeczek) zalać odrobiną wody odstawić a następnie rozpuścić.Zmiksować osączone 3 połówki brzoskwiń dodać pozostałą żelatynę,jogurt wymieszać z drugim cukrem waniliowym i 1/3 szkl.cukru ubijając mikserem powoli wlewać szampan lub wino musujące i pozostałą żelatynę oraz połowę ubitej śmietany na sztywno.Na cieście zapiąć obręcz rozsmarować 3/4 kremu szampańskiego,na kremie porobić kleksy ze zmiksowanych brzoskwiń i delikatnie wymieszać widelcem aby powstał marmurkowy wzorek,zalać pozostałym kremem.Osączyć pozostałe brzoskwinie obłożyć tort,w szklance soku brzoskwiniowego rozpuścić z pozostałym cukrem i żelatyną i tężejącą galaretką zalać owoce wstawić do schłodzenia.Po wierzchu posypać płatkami migdałowymi i ubitą śmietanką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zapowiada się pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !