Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy proszek do pieczenia, margarynę, jajko, cukier puder oraz śmietanę. Wyrabiamy ciasto, które po rozwałkowaniu wykładamy do blaszki łącznie z brzegami.
Całe jaja miksujemy z cukrem i żółtkami oraz cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy porcjami ser i mleko, później budyń i olej. Masę przekładamy na ciasto i wstawiamy na 45 minut w piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Białka ubijamy na sztywno i po 45- 50 minutach wykładamy na ser. Pieczemy jeszcze do 20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale bym zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    wygląda idealnie- do wypróbowania!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !