Sposób przygotowania

Żelatynę zalać 1/4 szklanki wrzącej wody, odstawić żeby spęczniała. Gruszki obrać i usunąć gniazda nasienne. Za pomocą malaksera (blendera) zmiksować je na gładką masę, dodać sok z cytryny i dalej miksować. Dodać przygotowaną wcześniej żelatynę (powinna być lekko płynna) i miksować jeszcze minutę. Gotowy mus przełożyć do pucharków, odstawić do lodówki do stęgnięcia (2-3 godziny). Można dowolnie udekorowac. Gotowy deser ma konsystencję lekkiej pianki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    gruszki lubię pod każdą postacią
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszne
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    na pewno dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super przepis na gruszkowy deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    mniami..
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszności!:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !