Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty krem. Dodać do nich wino, wymieszać. Podgrzewać je na małym ogniu, cały czas ubijając za pomocą rózgi. Ubijać tak długo, aż osiągną kremową konsystencję (ok. 10-15 minut ubijania). Zabajone przestudzić. Lody rozłożyć do pucharków i polać zabajone. Podawać od razu po przygotowaniu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Oj, ależ bym zjadła porcyjkę w ten upał :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    ja również mam na nie ochotę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mm świetne;)
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Z takim sosem lodów jeszcze nie jadłam. Przepyszny deser.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    pyszne lody :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !