Sposób przygotowania

piekarnik nagrzać do temp.200st.łososia podzielić na mniejsze porcje umyć oprószyć solą i pieprzem białym ułożyć na dwie natłuszczone tacki.Cebule obrać posiekać,podobnie paprykę,szpinak umyć i porwać na mniejsze kawałki,pokrojone warzywa układać na tackach obok łososia.Masło rozpuścić dodać mąkę i wymieszać stopniowo dodając mleko nie przerywać mieszania,jak sos zgęstnieje doprawić do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej,przygotowanym sosem zalać łososia z warzywami i przykryć tacki folią aluminiową włożyć do piekarnika i upiec przez 10min.Cytrynę sparzyć wrzątkiem pokroić na ćwiartki.Upieczonego łososia podawać z cytryną i sałatką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam łososia i szpinak ! MNIAM
  • 0
    20150517_195210
    Opublikowano

    agaK.

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !