Sposób przygotowania

Białka ubijamy z cukrem na sztywno,dodajemy żółtka,później mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy na papierze do pieczenia do jasno złotego koloru biszkoptu.
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu (dodając 100ml mniej mleka) Gorący wylewamy na biszkopt i rozsmarowujemy.
Śmietanę kremówkę ubijamy z odrobiną cukru pudru i śmietan fixem po czym smarujemy po ostudzonym budyniu. Truskawki zalewamy galaretką rozpuszczoną w 300ml wrzątku po czym skrzepniętą kroimy z truskawkami w długie prostokąty. Układamy na śmietanie (na roladzie) i zwijamy w rulon. Wkładamy do zamrażarki na 10minut by sie nie rozwijała później już tylko do lodówki. Podajemy pokrojoną w grube plastry.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super! Ciekawy przepis.... szkoda że nie ma zdjęcia
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    nadrobione:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm wygląda super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    prezentuje sie wyśmienicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Rolady szybko się kończą, a są przepyszne. :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !