Sposób przygotowania

Wątróbki czyścic, przekroić na pół i smażyć na mocno rozgrzanym oleju często mieszając. Gdy się zrumienią przełożyć na talerz.Na tej samej patelni usmażyć cebulę (w razie potrzeby dolać oleju). Do zeszklonej cebuli dodać wątróbkę, wymieszać, smażyć przez ok. minutę, doprawić sosem chili, octem ryżowym, przyprawą chińską 5 smaków i szczypta pieprzu. Posolić do smaku.Wlać mleko, wymieszać i dusić na małym ogniu przez 5 minut. W tym czasie przygotować makaron ryżowy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wątróbki od razu podawać z makaronem ryżowym. Pikantny smak dania idealnie komponuje się z łagodnym makaronem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie watróbke drobiowa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    coś nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo orientalna propozycja.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ekstra
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    rewelacyjny pomysł na danie z wątróbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !