Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać jaja i śmietanę i wyrobić ciasto, przełożyć do miski przykryć i chłodzić 10-12 godzin. Rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm. wyciąć krążki średnicy 8 cm.Jabłka umyć obrać, podzielić na ćwiartki.Każdą ćwiartkę podzielić na dwie części.Na połowę wyciętego krążka ciasta układać cząstki jabłek,drugą połową ciasta nakryć cząstkę jabłka. pieczemy a gotowe posypujemy cukrem pudrem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !