Sposób przygotowania

Wiórki kokosowe zmielić za pomocą młynka do kawy lub blendera na jak najdrobniejszą kaszkę.
Zagotować wodę z solą i cukrem, wsypać wiórki, wymieszać i gotować pod przykryciem, na najmniejszym płomieniu, przez 15-20 minut.
Zdjąć z ognia i posostawić do zupełnego ostygnięcia - zmiksować i dobrze przecedzić.
Pozostałe wiórki mocno wycisnąć.
Można odcedzony płyn odparować na małym ogniu.

Tak przygotowane mleczko kokosowe można użyć do budyniu, ciast, lodów czy koktajli.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajny pomysl
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    fajny dodatek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !