Sposób przygotowania

Limoncello rozcieńczyć taką samą ilością letniej wody, dodać sok z limonki, nieco startej skórki i trochę cukru pudru do smaku.
Mascarpone rozetrzeć z żółtkami, śmietaną, cukrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny na jednolitą masę.
Krem powinien mieć konsystencję gęstej śmietany.
Biszkopty nasączać w ponczu i układać w szerokim naczyniu.
Powinny powstać dwie warstwy biszkoptów.
Na pierwszą warstwę nasączonych biszkoptów nałożyć 2/3 kremu, ułożyć na nim warstwę pokrojonych truskawek, nakryć pozostałymi biszkoptami i resztą kremu.
Przybrać truskawkami.
Posypać tartą czekoladą.
Schłodzić przed podaniem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    no extra :)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !