Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Gdy ostygnie dodać łyżkę masła i "utrzeć na tyle delikatnie by nie rozmiażdżyć ryżu. Cebule pokroić w drobna kostkę podsmażyć na maśle wraz ze szczypiorkiem , czosnkiem , i pietruszka. Dodać do ryżu wymieszać. Do "masy" dodać jajko kukurydzę , bułkę tartą , pieprz, sól , wegete. dobrze wymieszać. Ręce zmoczyć w zimnej wodzie i formować małe kotleciki do środka wsadzić ser. (można również kurczaka podsmażonego lub ugotowanego. Obtoczyć w bułce i smażyć na teflonowej patelni z rozgrzanym tłuszczem. Kotleciki wspaniale smakują z sosem pieczarkowym lub koperkowym :)) Smacznego ! :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !