Sposób przygotowania

mak zemleć w maszynce do mielenia mięsa zalać wrzątkiem wymieszać i odstawić na godzinę osączyć na sicie,do osączonego maku dodać cukier,roztopioną margarynę,żółtka,miód i proszek do pieczenia oraz tartą bułkę,białka ubić na sztywno dodać do maku wszystko dokładnie wymieszać wylać na blachę wstawić do piekarnika w temp.190st.i piec 30-40min.po przestudzeniu ciasto polać polewą czekoladową i ozdobić połówkami orzecha włoskiego,ciasto kroić na kwadraty tak aby na środku kwadratu była połówka orzecha włoskiego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam ciasta z makiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajniutkie :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !