Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy na cienkie kotleciki. Nacieramy solą, skrapiamy sokiem z cytryny. Podsmażamy kurczaka na złoto , najlepiej w wysokiej patelni. Mleko mieszamy z 500 ml wody i zagotowujemy. Zalewamy nim mięso z kurczaka , które w tym mleku następnie gotujemy tak długo, aż sos zgęstnieje i jego ilość się zredukuje. Sos może się warzyć, stąd nie wygląda to szczególnie ładnie, ale zapewniam,że smakuje super. Przed podaniem doprawiamy wszystko czarnym pieprzem oraz posypujemy zieleniną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Też taką robię ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda pysznie :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !