Sposób przygotowania

Żółtko ucieramy z 1 łyżka cukru pudu na gładką masę , dodajemy mąkę, masło, cukier puder proszek do pieczenia i śmietanę. Wszystko zagniatamy na jednolitą masę. Następnie wkładamy na ok 1 godz do lodówki. Schłodzonym ciastem wykładamy formę do tarty. Ciasto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 min. Brzoskwinie wyciągamy z puszki i kroimy w plasterki. Śmietanę 30 % ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Gdy tarta będzie przestudzona wypełniamy ją śmietaną i owocami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    zapowiada się smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    apetyczne i pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię tarty.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natasza Edyta

    Muszę kiedyś spróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam tarty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !