Sposób przygotowania

Zaparzyć mocną esencję z zielonej herbaty.
Imbir obrać i utrzeć - dodać do gorącej herbaty i pozostawić pod przykryciem do ostygnięcia.
Kiedy herbata z imbirem wystygnie - odcedzić przez gazę i wycisnąć fusy.

Pomarańcze dokładnie wycisnąć.
Do dużego dzbanka wlać sok pomarańczowy, dodać miód i cukier waniliowy - wymieszać do zupełnego rozpuszczenia.
Dolać esencję herbaciano-imbirową oraz do smaku sok z cytryny.
Dopełnić wodą mineralną.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Zapraszam do próbowania moich przepisów :) Z pewnością każdy znajdzie w mojej księdze coś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo fajny przepis, a napój pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    moc:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !