Sposób przygotowania

Kasze mielimy w szatkownicy blendera. Podgrzewamy i doprowadzamy do wrzenia 250 ml skondensowanego waniliowego napoju sojowego. Wsypujemy zmieloną kaszę, dodajemy rozkrojoną wzdłuż laskę wanilii, gotujemy 10 minut, przykrywamy pokrywką i zostawiamy do ostygnięcia. Blenderem miksujemy zamrożone truskawki.

Żółtka miksujemy z 3 łyżkami cukru pudru. Dodajemy kaszę cały czas miksując. Kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy do zimnej masy. Dodajemy zmiksowane truskawki i jeszcze raz mieszamy. Przekładamy do podłużnego pojemnika i wstawiamy do zamrażarki. Co 2 godziny wyjmujemy i miksujemy mikserem, by rozbić grudki.

Gdy lody są gotowe, wykładamy po 3 gałki, dekorujemy jogurtem greckim i i płatkami czekolady.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Ciekawe jak smakują, bo wyglądają wybornie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !