Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kosteczkę. Marchew w ćwierć plasterki, zaś czosnek drobno siekamy. Do wody (najlepiej jakby była po gotowanej kapuście) wrzucamy nieużyty na gołąbki środek z młodej kapusty, ten z małymi listkami. Wsypujemy pokrojone warzywa. Dodajemy jeszcze koncentrat oraz przecier. Przyprawiamy solą oraz cukrem. Mieszamy i garujemy w szybkowarze na II stopniu przez około 10 minut. Następnie dorzucamy masło oraz bazylię. Jeszcze chwilkę trzymamy na ogniu w odkrytym garnku, aby odparować wodę i zagęścić sos. Całość miksujemy blenderem na jednolitą masę. Tak przygotowanym sosem polewamy ugotowane gołąbki.

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    tez taki robię
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajny
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    sos do gołąbków obowiazkowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    fajny sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    K&J

    robię podobny
  • 1
    original
    Opublikowano

    K&J

    robię podobny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    robię podobnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    jeśli goląbki to tylko z sosem a twój jest naprawdę świetny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !