Sposób przygotowania

Skórkę z limonek zalewamy 15 ml gorącej wody i odstawiamy do naciągnięcia.Sok c limonek wyciskamy i dodajemy do naparu.Mieszamy 4 żółtka z mąką ziemniaczaną i 60 dkg cukru i dodajemy napar cytrynowy i całość gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając aż krem zgęstnieje.Do 6 białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy je na sztywną pianę a pod koniec ubijamia wsypuejmy resztę cukru.Pianę łączymy z przestudzonym kremem cytrynowym.Masę wlewamy do 4 małych foremek wysmarowanych masłem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !