Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Spód: Ciastka bardzo mocno rozkruszyć, wymieszać z nutellą. Masę wyłożyć do tortownicy, lekko ugnieść, wstawić do lodówki.
Masa: Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki zimnej wody, a następnie rozpuścić ją i ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do niej cukier puder (niekoniecznie) i serki homogenizowane waniliowe, wymieszać. Dodać letnią żelatynę, dokładnie wymieszać. Masę wylać na spód z nutellą, schłodzić.
Wiśnie odsączyć z kompotu. Kompot przelać do garnka, dolać do niego tyle wody, żeby razem był litr płynu, zagotować i zdjąć z ognia. Zamiast wody można dać słodkie czerwone wino. Do gorącego płynu wsypać 1 łyżkę żelatyny i galaretkę, dokładnie rozpuścić. Płyn ostudzić.
Wiśnie rozłożyć na masie śmietanowej, zalać tężejącą galaretką wiśniową. Ciasto schłodzić w lodówce.
Na zdjęciach ciasto przygotowane z dwóch porcji.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pysznie wygląda ciasto- bomba kaloryczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna5

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    coś pięknego!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo mi sie to ciasto podoba, fajny pomysł na spód
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolinka111

    exstra smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    misia53

    Pysznie wygląda choć kalorii sporo , ale tak już jest ,ze to co pyszne - kaloryczne....
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    zapowiada się świetnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lekko kwaskowe pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !