Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowa masa do wafli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka 2
margaryna 250 g
śmietana 0.5 litra
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowa masa do wafli

Margarynę podgrzewamy do czasu aż się rozpuści, Następnie dodajemy cukier i galaretki, Dokładnie mieszamy. Zagotowujemy. Na koniec dodajemy śmietanę, mieszamy i ponownie gotujemy. Masę należy ostudzić i smarować wafle. Posmarowane wafle wkładamy do lodówki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 30.11.2013 08:42
smaczne ;)
Andysz 18.06.2012 13:43
rewelacja;)
Rafał10 15.06.2012 11:54
apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak