Sposób przygotowania

Ogórki gruntowe dobrze wyszorować i poszatkować w cienkie plastry razem ze skórka.Z wody i soli zrobić zalewę i zalać nią ogórki.Odstawić na kilka godzin.Słoiki wyparzyć i do każdego włożyć przyprawy.Ogórki odcedzić.Słoiki napełnić ogórkami, marchewką pokrojoną w plastry ,można dodać również paprykę pokrojoną w cienkie paski i cebulę skrojoną w półplastry.
Wszystkie składniki na zalewę zagotować i zalać nią ogórki.Słoiki zakręcić i pasteryzować ok.10 minut od zagotowania.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    samo zdrowie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    takiej jeszcze nie robiłam
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a ja bardzo lubię szwedzką chociaż zawsze mi za ostra wyjdzie....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    też taką robię jest smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię szwedzką sałatkę i zawsze robię sporo słoików, robie trochę inaczej niż Ty.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo ją lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna salatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tylko taką robić.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ją lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !