Sposób przygotowania

W małym garnuszku doprowadzamy do wrzenia wodę z cukrem oraz cynamonem i imbirem.

Rabarbar obieramy z włosków i kroimy na 5-6 cm kawałki.

Układamy na blasze do pieczenia i polewamy syropem.

Przykrywamy folią i pieczemy 10 minut w 180 stopniach.

Zdejmujemy folie i zapiekamy jeszcze kolejne 10 minut.

W tym czasie śmietankę ubijamy z cukrem i ziarenkami wanilii.

Ciepły rabarbar podajemy z porcją śmietanki i posypujemy łyżką mieszanki dukka.

Smacznego :)
Przepis z książki "Na ostro" R.Lane.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujący przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !