Sposób przygotowania

z mąki,cukru,margaryny,twarogu,i 2 jaj zagnieść ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę,jabłka obrać pokroić na cząstki włożyć do garnka podlać sokiem z cytryny dodać1,5 szkl.soku jabłkowego,galaretkę,1.2szkl.cukru wymieszać i gotować 5min.budynie wymieszać z pozostałym sokiem jabłkowym wlać do jabłek i chwilę gotować aż masa zacznie gęstnieć,blachę wysmarować tłuszczem połowę wystudzonego ciasta rozwałkować i włożyć do blachy posypać bułką tartą na wierzch wyłożyć masę jabłkową,przykryć drugą rozwałkowaną częścią ciasta wierzch nakłuć widelcem posmarować rozkłóconym jajkiem wstawić do piekarnika i upiec w temp.200st.ok.30min.płatki uprażyć na patelni i posypać ciasto.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    Pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !