Sposób przygotowania

1. Dynię obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy pokrojoną w kawałki i obraną marchewkę. Gotujemy do miękkości.
2. Ugotowaną zupę doprawiamy do smaku solą i sporą ilością pieprzu. Miksujemy na jednolity krem.
3. Bułki kroimy w paski i opiekamy w tosterze, aż będą chrupiące.
4. Zupę podajemy posypaną zieleniną i ozdobioną klekesm ze śmietany.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    smaczne :)
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    super podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !