Sposób przygotowania

Do mąki dodać margarynę, posiekać, wlać żółtka, śmietanę, wsypać cukier puder, skórkę pomarańczową, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Twaróg włożyć do miski, dodać obie mąki, mleko w proszku, jajka i dokładnie zmiksować. Oddzielnie ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać otartą skórkę, połączyć z serem. Ciasto rozwałkować, ułożyć w przygotowanej formie, wyłożyć masę serową. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180-190 stopni około 1 godziny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    takiego jeszcze nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    fajny przepis, tym bardziej że mam otwarte mleko w proszku i nie wiem do czego go zużyć
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super sernik
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam sernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !