Sposób przygotowania

Pigwę płukamy w zimnej wodzie , wyjmujemy nasiona i kroimy w mniejsze kawałki. Wkładamy do słoika zasypujemy cukrem i zalewamy wódką. Odstawiamy na około miesiąc co jakiś czas potrząsając słoikiem aby cukier się rozpuścił. Po upływie miesiąca gotową nalewkę zlewamy do butelek. Podajemy wedle upodobań.
Smacznego !

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    ciekawy przepis :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    fajny pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    uwielbiam domowe nalewki
  • 1
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    pyszna i zdrowa max
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    lubię nalewkę z pigwy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !