Sposób przygotowania

Najpierw jajko zmiksować z mlekiem. Dodać mąkę i sól i wszystko razem dokładnie zmiksować. Smażyć cienkie naleśniki. Mi wyszło ok 8 sztuk na patelni 24cm.

Twaróg wymieszać ze śmietaną i 3-4 łyżeczkami cukru (jeśli ktoś woli słodsze można dodać więcej cukru) i odstawić.

Truskawki pokroić w małe kawałki i smażyć na małym ogniu aż zmiękną. Dodać resztę cukru, i ciągle mieszając smażyć aż zrobi się sos. Można dosłodzić wedle upodobania :)

Naleśniki posmarować serem, złożyć i polać sosem truskawkowym.

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !