Sposób przygotowania

Porcja na tortownicę 23 cm lub nieco większą
Tortownicę wykładamy pergaminem. Dno wykładamy biszkoptami, które nasączamy wodą wymieszaną z sokiem z połowy cytryny w proporcji 4:1.

Banany miksujemy blenderem. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy powoli zmiksowane banany oraz tężejącą galaretkę. Dobrze mieszamy. Wykładamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki by masa stężała.

Serek ucieramy z cukrem pudrem, miksujemy z tężejącą galaretką (rozpuszczoną w 200 ml gorącej wody). Wykładamy na masę bananową. Wstawiamy do lodówki do stężenia.

Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 400 ml wody. Wierzch ciasta dekorujemy plastrami banana, zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Super przepis ! Muszę wypróbować tą galaretkę z bananem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    piękne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !