Sposób przygotowania

CIASTO: Zagotować wodę z margaryną i solą. Do wrzącej wody wsypać mąkę, ogrzewać do uzyskania jednolitej, szklistej masy, bez zapachu surowej mąki. Ostudzić do temp. 70 st. następnie dodawać po 1 jajku stale mieszając. Przygotowane ciasto rozsmarować na dwóch natłuszczonych blachach. Piec w temp. 180 st. przez 20-30 min.
KREM: Ugotować budynie śmietankowe, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysta masę następnie stopniowo dodawać ugotowany, wystudzony budyń, dokładnie utrzeć. Upieczone, wystudzone placki przełożyć masą budyniową, Wierzch posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Karpatka,mniam,dawno takiej nie jadlam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam uwielbiam karpatkę !!
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    Apetyczna !!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    pyszniutka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    pychotka, do tego kawka i nic więcej nie trzeba:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !