Sposób przygotowania

Skrzydełka obrać, umyć zalać wodą i postawić do gotowania. Ziemniaki i marchew obrać, umyć. Ziemniaki pokroić i dodać do gotowania, a marchew zetrzeć na tarce.
Na patelni rozgrzać masło i poddusić marchew.
Dodać do zupy. Gotować do miękkości.
Mięso wyjąć. Można je obrać i dodać z powrotem do zupy.
Natkę pietruszki opłukać i drobno pokroić, dodać pod koniec gotowania razem ze śmietaną.
Doprawić do smaku.
Można dodać kostkę rosołową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    smaczna też taką robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !