Sposób przygotowania

Ciasto:
Białka ubić z 6 łyżkami zimnej wody i szczyptą soli do ubitych dodać cukier i jeszcze ubijać do uzyskania sztywnej piany. Do białek dodać żółtka i delikatnie wymieszać, następnie połączyć z przesianą mąką wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać do wyłożonej papierem formy do pieczenia (30 cm na 20 cm) i piec w temp. 180st około 35 min.
Mus:
Z wcześniej przygotowanego musu odmierzyć 3 szklanki i wymieszać z cukrem. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1\2 szklanki gorącej wody i odstawić do lodówki, aby troszkę zgęstniało.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i wymieszać z zimną żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody.
Zimne ciasto przekroić na dwa placki i dolny umieścić ponownie w formie na nim wyłożyć cały gęstniejący już mus i wstawić do lodówki, aby nam zastygł do końca, następnie wyłożyć bitą śmietanę i przykryć drugą częścią ciasta, wierzch polać polewą czekoladową, schłodzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Też bym się dała skusić:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Niezwykle przepysznie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przepyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !