Sposób przygotowania

żółtka,5 łyżek wody,cukier i sól ubić na puszystą masę jedno białko ubić na pianę dodać do masy z żółtek wsypać przesiane mąki wymieszać ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem i upiec w temp[.180st.ok.20min.biszkopt wyłożyć na lnianą ściereczkę posypaną cukrem pudrem i zawinąć w rulon razem ze ściereczką,żelatynę namoczyć w małej ilości wody i rozpuścić na małym ogniu truskawki oczyścić 1/3 odłożyć a resztę zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym oraz żelatyną serkami homo i jogurtem,rozwinąć biszkopt zdjąć ściereczkę i posmarować wewnętrzną stronę ciasta konfiturą ponownie zwinąć i pokroić w plastry grubości 1 cm.układać pokrojone plastry w formie o kulistym kształcie lub misce kilka plastrów odłożyć,śmietanę ubić i 3/4 połączyć z tężejącą masą truskawkową włożyć do formy wyłożonej plastrami rolady,masę przykryć pozostałymi plastrami i wstawić do lodówki,po zastygnięciu szarlotkę truskawkową wyłożyć na paterę resztę ubitej śmietany włożyć do szprycy i udekorować dookoła szarlotki,udekorować listkami melisy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !