Sposób przygotowania

Każdą galaretkę rozpuścić osobno w 300ml wody.

Przygotowane wcześniej galaretki pokroić na kosteczki.

Ubić trzepaczką 1 serek, 2 śmietany i cukier puder, Rozpuścić żelatynę w mleku, zagotować, ostudzić, stopniowo dodawać do ubitej masy, cały czas mieszając. Wrzucić galaretki, wymieszać. Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu położyć na wierzchu pokrojone w kawałki owoce i zalać podtężałą galaretką.

Schłodzić w lodówce przez noc, podawać od razu po wyjęciu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    uwielbiam śmietanowca;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    też go robię, bo pięknie wygląda- chociaż sama średnio lubię- bo nie przepadam za galaretką:(
  • 0
    original
    Opublikowano

    domaskowa

    A ja za to uwielbiam galaretki, mogę je łyżką wyjadać :) ale wiadomo - każdy ma swoje upodobania :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    rewelacja:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !