Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, dokładnie posiekać nożem. Następnie wsypać cukier puder, cukier waniliowy, dodać żółtka, jajko, śmietanę i wyrobić ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć sok, wsypać posiekane ananasy, cynamon, cukier i bułkę tartą, wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną część ciasta rozwałkować i położyć na wyłożoną pergaminem dużą blaszkę. Wyłożyć starte jabłka. Przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem, ponakłuwać widelcem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 40-45 minut. Upieczone, ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    pyszne ciasto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    na pewno smaczna;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    oo miła odmiana, kradnę przepis;)
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mmmm, z ananasem jeszcze nie łączyłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ananas i jabłka, super połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    fajne urozmaicenie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    super pomysł!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !