Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo - ja gotuję 12 minut od włożenia do gotującej się wody. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i lekko studzimy. Jeszcze ciepłe jajka obieramy i płuczemy, żeby pozbyć się pozostałości po skorupce.

Z jednaj strony każdego jajka ścinamy kawałek tak, by można było myszkę położyć na talerzyku. Na talerzu układamy sałatę. Do przygotowanych jajek wbijamy ziarenka czarnuszki, tworząc oczka i po ziarenku pieprzu, tworząc nosek. Rzodkiewkę kroimy w plasterki, nacinamy jajka i wkładamy plasterki, tworząc uszka. Na koniec do zrobionej po drugiej stronie dziurki wkładamy gałązkę szczypiorku tworząc ogonek, a z przodu wkładamy wąsy - czyli koperek.

Myszki układamy na sałacie i podajemy niejadkowi z dowolnymi dodatkami - u mnie chlebek wycięty foremką do ciastek i parówki, żeby urozmaicić posiłek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    takie śniadanie to bym zjadłą

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !