Sposób przygotowania

W garnuszku roztopić masło i dodać do niego pokruszone lub zmiksowane ciasteczka, dobrze wymieszać. Tortownicę wyłozyć folią spożywczą łącznie z bokami i na spód położyć ciasteczkową masę, dobrze ubić, wstawić całość do lodówki.

Galaretke rozpuścić w 350 ml wrzątku, odstawić w chłodne miejsce, by trochę podtężała, ale nadal była płynna.

Żelatynę rozpuścić w 125ml wrzątku, lekko przestudzić.

200g brzoskwiń zmiksować, dodać do nich ser i dobrze zamieszać, po czym, cały czas mieszając stopniowo wlewać przestudzoną żelatynę. Śmietankę ubić na sztywno. 3 połówki brzoskwiń pokroić w kostkę, dodać do serowej masy razem z bitą śmietaną, dokładnie, ale delikatnie wymieszać.

Masę sernikową przełozyć do tortownicy na ciasteczkowy spód, pokroić pozostałe 3 połówki brzoskwiń w paseczki i poukładać na masie. Całość wstawić do lodówki na 30 minut, po czym wyjąć, delikatnie rozprowadzić na wierzchu galaretkę i znów wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    prezentuje się...pysznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam serniki, a Twój wygląda tak smacznie że mi ślina cieknie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    domaskowa

    Dziękuję :) i zachęcam do zrobienia!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !