Sposób przygotowania

proso wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 15min.przelać na sicie zimną wodą i osączyć,mleko wymieszać z jajkami,mąką i szczyptą soli po zmiksowaniu odstawić na pól godziny,bazylię opłukać osączyć i drobno posiekać,szynkę pokroić w cienkie paski,dodać do twarożku szynkę i bazylię jak masa będzie mało puszysta dolać odrobinę wody doprawić do smaku solą i pieprzem oraz papryką dokładnie wymieszać,do ciasta dodać przestudzone proso wymieszać i smażyć naleśniki na rozgrzanym maśle na każdy naleśnik układać masę twarożkową zawijać i podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !