Sposób przygotowania

Ciasto
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, oraz żółtkami. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do masy, następnie dodać białka ubite na sztywną pianę. Tak przygotowane ciasto podzielić na dwie części , jedną wylać na blachę ,a do drugiej dodać kakao i wodę, wymieszać. Kakaowe ciasto wylać na pierwszą część, na to ułożyć wydrążone czereśnie i upiec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez ok. 40 stopni.

Na zimne ciasto wylać tężejącą galaretkę.

Krem
Na mleku ugotować budyń z dodatkiem cukru. Ostudzony budyń utrzeć z margaryną. Wyłożyć na galaretkę.

Polewa
Wszystkie składniki podgrzewać w garnuszku az do zagotowania.Polać ciasto.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    UWIELBIAM!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczne:)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    bardzo lubię to ciasto :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    czy te fale dunaju wychodzą faktycznie takie pofalowane czy takie proste jak na zdjęciu?chętnie wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubię to ciacho, jest pyszne.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne, pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana1

    FAJNIE WYGLĄDA

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !