Sposób przygotowania

Ciasto:
Wymieszać wszystkie składniki i wyrobić jednolite ciasto. Schłodzić w lodówce.

Ciastem wyłożyć wysmarowane masłem foremki lub specjalną patelnię do wypiekania orzeszków i piec około 5 min w 175o.


Masa orzechowa:

80g masła

120g zmielonych orzechów

żółtko

80g pudru

łyżeczka spirytusu

1 łyżka kakao





Rozetrzeć widelcem wszystkie składniki.

Masą napełniać wystudzone skorupki orzeszków.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    muszę sobie kupić foremkę na orzeszki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    ale pychota uwielbiam takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam orzeszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyglądają pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !