Sposób przygotowania

spód:
100 g orzechów włoskich,
10 okrągłych biszkoptów,
2 łyżki zarodków pszennych,
100 g masła
Do dekoracji:
Polewa czekoladowa gorzka ,
perełki srebrne,
świeże truskawki
spód: zmiksować w szatkownicy blendera Triblade biszkopty, orzechy, dodać masło, zarodki pszenne, wymieszać i wylepić dno tortownicy i schłodzić w lodówce
masa czerwona: Truskawki zmiksować w szatkownicy blendera. galaretkę rozpuścić w 150 ml wrzącej wody, ostudzić i połączyć z musem truskawkowym, wyłożyć na spód.
Masa biała: śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cały czas miksując dodać porcjami twaróg, a następnie 2 op.żelatyny fix deserowej przygotowanej wg opisu na opakowaniu. Białą masę wyłożyć na masę truskawkową. Powierzchnię pokarbować specjalną wkładką i schłodzić w lodówce.
Na powierzchni sernika ułożyć połówki truskawek. Polewę rozpuścić w gorącej wodzie, odciąć brzeg opakowania i udekorować sernik wg uznania, dodatkowo udekorować sernik srebrnymi perełkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    mmm cudo! I jakie łatwe w przygotowaniu...mniam
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ślicznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    śliczny ! Aż ślinka cieknie :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna23

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna23

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !