Sposób przygotowania

Kwiaty zbieramy na przełomie kwietnia/ maja, z dala od ruchu pojazdów. Zebrane kwiaty należy rozłożyć na białym papierze aby powychodziły z nich ich mieszkańcy -robaki. Kwiaty włożyć do garnka wraz z oczyszczona, pokrojoną cytryna, zalać wodą i gotować około 1 godzinę. Odstawić na 1 dobę. Przecedzamy przez gazę- bardzo dokładnie. Do powstałego wywaru dodajemy cukier i gotujemy,na małym ogniu ok.2-godziny- w zależności od konsystencji jaką chcemy uzyskać. Gorący miód przelewamy do wyparzonych, suchych słoiczków.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Pierwsze zdjęcie zgłosiłam już do usunięcia- zdublowały mi się wpisy więc chciałam edytować przepis ale nie zauważyłam nigdzie opcji aby usunąć zdjęcie:((2 zdjęcie to zdjęcie właściwe- gotującego się miodu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !