Sposób przygotowania

Bakłażany i marchewki obrać ze skórki (cienko) ostrym nożem, obrać też cebulę z łupin.
Warzywa przepuścić przez maszynkę z tarczą ścierną o największych oczkach.
Z papryki wyciąć gniazdo nasienne - pokroić w bardzo drobną kostkę.
Z octu i wody z dodatkiem przypraw ugotować zalewę, dodając soli i cukru do smaku.
Gorącą zalewą zalać w dużym garnku rozdrobnione warzywa, dodać posiekany koperek i wszystko razem dokładnie wymieszać.
Nakryć i pozostawić na 10-12 godzin - po tym czasie zagotować całość i napełniać słoiczki, póki sałatka jest gorąca.
Zakręcić wyparzonymi pokrywkami i zapasteryzować 20 minut.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Zapraszam wszystkich chętnych do przejrzenia moich przepisów i znalezienia wśród nich czegoś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !