Sposób przygotowania

Brzoskwinie i obrane cebule pokroić w kosteczkę.
Do garnka wsypać brązowy cukier, podgrzewać stopniowo, aż się lekko skarmelizuje.
Dodać posiekaną cebulkę, podsmażać w karmelu cały czas mieszając, dodać brzoskwinie i podsmażyć, stale mieszając.
Następnie dodać pastę pomidorową, wyciśnięty czosnek, sos Worcestershire, ocet winny i zalewę z brzoskwiń.
Wszystko razem zagotować, zmniejszyć płomień do minimum i dalej podgrzewać, od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje.
Zmiksować.
Sos doprawić do smaku ew. większą ilością octu lub cukru i napełnić nim małe słoiczki (180-250 ml) - zakręcić wygotowanymi pokrywkami i zapasteryzować.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Zapraszam wszystkich chętnych do przejrzenia moich przepisów i znalezienia wśród nich czegoś smacznego dla siebie :) *</>
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Lubimy takie klimaty :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !