Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem.

Roztopione masło łączymy z mlekiem i jajkiem, ewentualnie aromatem. Wlewamy je do mąki i zagniatamy ciasto, podsypując je mąką. Na końcu wsypujemy pokrojoną czekoladę i jeszcze raz zagniatamy.

Rozgrzewamy mocno olej do smażenia.

Na stolnicy wałkujemy ciasto i za pomocą szklanki i nakrętki od butelki wykrawamy donaty.

Smażymy je w głębokim oleju z obu stron.

Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zmniejszając jedynie ilość mleka (300ml). Studzimy.

Wystudzonym budyniem dekorujemy donaty, ozdabiamy plasterkiem kiwi i oprószamy cukrem pudrem.

Otrzymałam ponad 40 sztuk donatów.

Smacznego :-)

Komentarze

  • 0
    dscf4139
    Opublikowano

    xxKatherinee

    super podane, dla mojego synka będą idealne ;-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !