Sposób przygotowania

Bułki kajzerki moczymy w wodzie lub mleku. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostką. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy odciśnięte bułki. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, jajka, cebulę, sól oraz pieprz. Dokładnie wyrabiamy mięsną masę. Papryki dokładnie myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, miąższ natomiast kroimy w kostkę. Pomidory obieramy, kroimy w niewielkie cząstki. Wyrobioną masę mięsną wykładamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190*C i podpiekamy 10-15 minut. Następnie na podpieczony spód wykładamy pokrojoną papryke oraz pomidory. Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40 minut. Po upieczeniu zapiekankę polewamy keczupem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !