Sposób przygotowania

Na blaszce lub tacy, układamy ściśle herbatniki.
Przygotowujemy budyń w 3/4 litra mleka ,z 2 cukrami waniliowymi i 3 łyżkami cukru. Gdy będzie gęsty się gotował dodajemy masło i dokładnie mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Chwilę studzimy. Wykładamy na herbatniki i wykładamy drugą warstwę herbatników.
Masę krówkową możemy lekko podgrzać w kąpieli wodnej wykładamy na herbatniki i przykrywamy ostatnią warstwą.
Kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem 2 cukrów waniliowych i wykładamy na ostatnią warstwę. Cukierki mielimy, ścieramy na tartce, lub drobno kruszymy i posypujemy po śmietanie. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    świetne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    uwielbiam toffi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    niestety gotowego ciasta nie zdążyłem uwiecznić bo baaaaaardzo szybko zniknęło.
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    podobne robię
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jak ja lubię michałki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    ale świetny przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    brzmi świetnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    pychota:)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    sama słodycz:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    pyszne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    helen

    musiało być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !