Sposób przygotowania

Do wysokiego garnka z szerokim dnem wlewamy kremówkę, wsypujemy cukier i podgrzewamy, cały czas mieszając. Gdy masa zacznie zmieniać kolor na ciemniejszy, dodajemy błonnik i ponownie mieszamy. Trwa to około 20 minut. Gdy będzie już odchodzić od ścianek garnka przy mieszaniu, wtedy zdejmujemy ją z ognia i jeszcze chwilę ucieramy. Ja zawsze mieszam ją drewnianą łyżką. Dodajemy żurawinę. Przelewamy do pojemniczka wysmarowanego masłem.

Odstawiamy w chłodne miejsce. Możemy zostawić krówki w pojemniczku a potem je pokroić ostrym nożem, lub tak jak ja to zrobiłam, uformować w dłoniach kuleczki i schować do lodówki.

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !